loader
Vizi Tibi: “A testem kemény, mint egy sörösüveg”Vizi Tibi
 (39) programozó, lassan egy évtizede a terepfutás határozza meg szabadidejét. Ismerjétek meg őt jobban!
 

Mivel foglalkozol, mit csinálsz szívesen?
Saját vállalkozás keretében többnyire webes programozással foglalkozom. Ezzel elvagyok kb. minden nap. Relatív kevés hobbim van, de pl. nagyon szeretek a barátainkkal bulizni, piálni. Igazi sportember vagyok. :-)


Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?
9 éves korom óta versenyszerűen futok, így kijelenthető hogy az életem egyik nagyon fontos része. Alapvetően versengő típus vagyok, így általában valami ilyesmi motivál. Szeretek tervszerűen edzeni és készülni versenyekre/kihívásokra. Tájfutóként kezdtem, majd 7-8 évvel ezelőtt átnyergeltem a terepfutásba. Ez a sport azóta is nagyon motiváló számomra.


Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?
Szerettem volna nagyon, ha a tükör előtt tudom ugráltatni a mellem. Gondoltam, ehhez is edző kell. Aztán rájöttem, hogy a Träningben ez nem fog összejönni, úgyhogy belenéztem jobban. :-) A viccet félretéve. Elég sok sérüléssel/húzódással bajlódtam és már nagyon elegem lett ebből. Gondoltam, jobb ha megerősítjük az egyéb izmokat. Aztán persze rájöttem, hogy sok izmom egyszerűen hiányzik. Szóval elég mélyről kezdtem. Tóth Ata (Bolyhos) barátom szólt amúgy, hogy ez egy jó hely és tolni kéne.


Miért szeretsz nálunk edzeni?
Jó a csapat és az edzések nagyon jó hatással vannak a futásra. Legalábbis a sérülések jelentősen ritkábbak, így sokkal stabilabban tudok készülni a versenyekre.


Miért szeretsz Eszternél edzeni?
Az elmúlt 1 évben többnyire személyi edzésre jártam Milánhoz, de azért emlékszem én az “Eszter hatásra”… Egyik barátomat tudom csak idézni: “Az összes golyómat elvesztem Eszter edzésein.”


Miért szeretsz Milánnál edzeni?
Milán szintén futó, így eléggé képben van azzal, hogy milyen spéci gyakorlatokkal kell kínozni ahhoz, hogy segítse a futásomat. Eddig nagyon bejött. Még nem ölt meg…


Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?
A legnagyobb változás a kevesebb sérülés. Igazából egy béna mozdulatból adódó műtétet eltekintve nem volt sérülésem azóta, hogy ide járok. Próbálkozom keményen, de a testem kemény mint egy sörösüveg. Még a zsír is feszül a hasamon.


Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a funkcionális edzések mellett?
Futás, sífutás, darts.