loader
Szarka Luca: "Az évek alatt Milánnal sikerült nagyon jól kiismernünk egymást"

 
Szarka Luca 19 éves, utánpótlás válogatott öttusázó, székesfehérvári gimnazista. Immáron 4. éve készül Milánnal a Träningben. 
 

Ismerjétek meg jobban!
 

Hogyan került az életedbe az öttusa, miért ezt a sportot választottad?

A Szüleim nagyon szerették volna, ha magtanulok úszni, így beirattak az itteni uszodába egy-egy délutáni edzésre. Az első pár alkalom után az Oktatóm felfigyelt rám és neki köszönhetem, hogy bevezetett az öttusa világába.

 Mennyit és hogyan edzel egy héten?

Egy hosszabb kihagyás kezdtem el visszaállni a kemény munkába új edzésprogrammal, így körülbelül 16-17 edzésem van egy héten.

Miért a Träninget választottad? Mióta edzel nálunk?

2018-ban éreztem először azt, hogy változásra van szükségem a felkészülésem során, így esett a választásom Milánra és a Träningre.

Milyen változást hozott a szakmai munkádban a Träning? Miért szeretsz Milánnál edzeni?

Mivel az öttusa maga egy sokrétű sport, ezért szükségem van egy olyen erőnléti edzésre, ahol fejleszthetem magam. Az évek alatt Milánnal sikerült nagyon jól kiismernünk egymást, tudja, mi a jó nekem és hogy tud a legjobb tudása szerint segíteni, ezért is működik a közös munka ilyen jól.
 


Hogyan változtatta meg a koronavírus járvány az edzési szokásaidat?

Sajnos a vírus első hulláma alatt csak futni és lovagolni volt lehetőségünk a szabadban, ez nagyon megviselt lelkileg. Most picit szabadabban mozgunk, minden edzésünk megvan tartva a megfelelő intézkedéseknek megfelelően.

Hogy látod, mikor tudsz újra versenyezni? Milyen verseny(ek)re készülsz most?

Remélem mihamarabb rajthoz tudok állni egy versenyen és megmutatni, hogy mi van még bennem, de ez még jelenleg több tényező miatt várat magára.

Hogyan tudod a motivációt fenntartani magadban ezekben a versenyzés szempontjából is bizonytalan időkben?

Számomra is volt egy időszak, amikor a motivációm igen alább hagyott, de hátrébb kellett lépjek egyet, és most hogy tisztán látok és tudom, hogy mik a céljaim és hogy mit akarok, így újra úgy kelek fel reggel, hogy alig várom hogy mit hoz a holnap.