loader
Stein Dani: "Imádok a barátaimmal együtt edzeni"Stein Dani
szoftverfejlesztő mérnökként dolgozik, és tavaly ősz óta vendégünk. Dani igazi természetbarát, nemrég egy igazán kellemes túrázós hétvégét töltöttünk vele és barátaival Ausztriában. 

Ismerjétek meg őt jobban!


Mivel foglalkozol, mit csinálsz szívesen?
Számítógép előtt ülök mind a munkahelyemen, mind pedig otthon. Amikor a kijelzőtől távolabb szeretnék kerülni, akkor többnyire elutazom belföldön vagy külföldre. Szeretek fotózni, új helyeket felfedezni. Vonzanak a kilátással, panorámával rendelkező helyek, legyen az természetes, vagy városi. Ugyanígy szeretem a vízpartot, de botanikus- vagy állatkertek látogatásával is nagyon szeretek időt tölteni.

Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?
Az úszáson kívül soha nem szerettem sportolni, és mindig lusta voltam, hogy bármit is csináljak. Sokáig nem is láttam ezzel problémát, de az utóbbi években úgy éreztem, hiányzik valami.

Rájöttem, hogy ha nyaralásokon, túrákon jobban akarom bírni a tempót és azt szeretném, hogy ne fájjon mindenem egy napos séta után, fel kell készítenem magamat. Miután elkezdtem heti szinten edzeni, elkezdtem érezni a hatását. Rendszerességet vitt az életembe, olyan órákat, amikor az egész napos gondolkodás után pihentetni tudtam az agyamat.

Továbbra is azért sportolok, hogy jobb formába kerüljek, többet tudjak elérni, és egészségesebben éljek.

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?
Hónapokon keresztül unszoltak a barátaim, hogy menjek én is velük együtt csoportos edzésre. Nagyon sok kifogást sikerült találnom! Ezelőtt mindig csak egyedül edzettem, messze van mind a munkahelyem, mind pedig az otthonom a teremtől. Áhh, nincs is hozzá kedvem.

Aztán 2018 novemberében belevágtam, és azóta nem volt nagyon hét, hogy ne edzettem volna a Träningben. Innen is köszönöm Ádám és Vanda, hogy nem hagytatok békén!Miért szeretsz nálunk edzeni?
Nagyon sokat számít nekem az, hogy milyen légkörben, milyen társaságban edzek. Egy idegen helyzetbe kerültem 2018 novemberében, és másfél órával később úgy voltam vele, hogy de jó, egy hét múlva ugyanitt! (Feltéve, hogy tudok majd akkor fájdalom nélkül mozogni.)

Szintúgy nagyon sokat jelentett az, hogy Milán odafigyelt arra, hogyan csinálom a gyakorlatokat, személyre szabta a nehezebbeket, és fokozatosan hozott fel, hogy azokat is meg tudjam csinálni.

Imádok a barátaimmal együtt edzeni, a feladatok bemutatásakor riadtan Milánra nézni, majd egymásra, és aztán együtt elfogadni a sorsunkat és azt, hogy a következő pár napban minden is nagyon fog fájni. Az edzések során pedig egyre több embert ismerek meg, beszélek velük két lihegés között, és már velük is megértjük egymás arcizmainak rezdülését.

Van az úgy, hogy már csak a zenei aláfestés miatt megéri jönni.

Miért szeretsz Eszternél edzeni?
Eddig egyszer edzettem Eszternél, egy összetett funkcionális edzés és nyújtás alkalmával. Nagyon tetszik, ahogy megtervezi az edzést, és az aprólékosság, amivel a nyújtásokat vezényeli.

Miért szeretsz Milánnál edzeni?
Milán az, aki bevezetett a funkcionális edzés világába, és megszerettette velem. A legelső alkalom végén megkérdezte, hogy ugye nem baj, hogy még 20 perccel tovább tartja az órát. És én valamiért nem bántam, sőt!

Tudom azt, hogy odafigyel arra, hogy hogyan csinálom a gyakorlatokat. Figyeli, hogy milyen nehézséggel, milyen pontossággal és milyen gyorsasággal végzem a feladatokat, és korrigál, ha kell. Meg mondjuk nehezít rajta, ha úgy látja, túl nagy a mosoly az arcomon.

Sosem tudom, hogy mire számítsak nála, mindig másféle gyakorlatsort rak össze, szerintem még nem találkoztam két hasonló órájával.

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a funkcionális edzés mellett?
Egyelőre semmilyet, és ezen idővel szeretnék változtatni.