loader
Péczeli Dóri: "Sosem hagyom ki az edzést"

 

Péczeli Dóri (41)  rádiós szerkesztő-műsorvezető. Gyerekként még tévés bemondónő szeretett volna lenni, aztán az egyetem alatt rabul ejtette a rádiózás világa, amiért szenvedélyesen rajong azóta is. Ő ébreszti hétvégenként a Petőfi Rádió hallgatóit (éjszakai bagoly létére). Bolondul a zenéért, él-hal a könyvekért és több mint két éve megszállottja a Träningnek.
 

Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?

Korábban sosem voltam igazán kitartó a sporttal, mozgással kapcsolatban. Bár sok mindenbe belekóstoltam, rengeteg mozgásformát kipróbáltam, de egy idő után mindenre ráuntam. Kerestem azt az egyet, az Igazit, ami folyamatosan képes motiválni, sikerélményt ad és kikapcsol. Úgy érzem, hogy a Träninggel végre révbe értem! 

 

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?
2019 tavaszán a megszállott Träning-rajongó kollégám, Kovács Gyuri addig rágta a fülem, hogy menjek el egy edzésre, mert szerinte tetszeni fog nekem, hogy végül beadtam a derekam. Azóta kirobbanthatatlan vagyok a Träningből, egyúttal irtó hálás Gyurinak, amiért rábeszélt anno. Tanulság: Gyurinak mindig igaza van! 

Miért szeretsz nálunk edzeni?
Az edzések változatosak, nincs két egyforma óra, és mindig kellemesen elfáradok a végére. Mivel viszonylag kis létszámú egy-egy edzés, ezért nagyon családias a hangulat, és összetartó a közösség. Egy idő után tényleg úgy érzed, mintha hazaérkeznél. És amit még kiemelnék, hogy szerintem nem sok olyan edzőterem van, ahol Killers, Keane, RHCP, Black Keys, vagy Arctic Monkeys szól edzés közben, a nyújtás mellé meg London Grammar és Michael Kiwanuka.

 




Miért szeretsz Eszternél edzeni?
Ami elsőként eszembe jut az az, hogy Eszter óráin szinte mindig van valamilyen "ajándék" (értsd: egy-egy "ajándékfeladat", amit a pihenő helyett/alatt kell megcsinálni). De ezt olyan kedvesen közli, fülig érő szájjal, hogy hiába járjuk épp a végét mindannyian, mosolyogva nekirugaszkodunk és csináljuk. Ha újra kamasz lehetnék, olyan tesitanárt kívánnék magamnak, mint ő!

Miért szeretsz Milánnál edzeni?
Mindig meglep. Amikor már úgy érzed, hogy a teljesítőképességed határára jutottál, akkor jön azzal, hogy most x négyütemű fekvőtámaszt csinálj meg. És mivel kemények vagyunk, mint a kád széle, megcsináljuk! De komolyra fordítva a szót: Milán kiszámíthatatlan, sosem tudhatod, hogy aznap épp brutális, vagy "csak" kemény edzést tart majd. És pont ezt szeretem benne.

Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?
Az például egy meglepő felfedezés volt számomra, hogy ilyen kitartóan tudok lelkesedni valamiért. Persze előfordul egy-egy stresszes, fárasztó nap végén, hogy a hátam közepére sem kívánom a tolató medvét, a fekvőtámaszokat, meg a páros térdbehúzást, de sosem hagyom ki az edzést. Levezetem a feszkót, és kisimulok a végére. Vannak emellett kisebb-nagyobb sikerélményeim a gyakorlatokkal kapcsolatban, és ami talán a legfontosabb, hogy egyre jobban érzem magam a bőrömben.

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a funkcionális edzés mellett?
Futni is szeretek, de egy ideje hiányzik a motivációm. Az lenne az ideális, ha a kettőt ötvözném (a futást és a funkcionális edzést) és ez korábban így is volt. Igyekszem türelmes lenni magammal és bízom benne, hogy ősztől újra nekilódulok. Most "csak" a Träninges edzés van, általában heti négy alkalom.