loader
Gabura Emő: “Ide a futás nagyon kevés”Gabura Emőke
 (30) az SAP-nál dolgozik IT Product Support területen. Ha egy szóval kellene bemutatni őt, akkor azt írnánk, hogy egy igazi könyvmoly. Ha szabadidőről van szó, már gyermekkora óta az olvasás jelenti a teljes kikapcsolódást. Új embereket, helyeket, karaktereket ismerhet meg általa. Szóval, ha nem dolgozik, főz vagy fut, akkor biztos, hogy egy könyvvel a kezében találod meg valahol.
 

Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?

Kb. 3 éve kezdtem el futni. Teljesen tisztán emlékszem az első alkalomra. A munkám miatt nagyon feszült voltam, és mivel nem akartam a környezetemen levezetni, úgy döntöttem, elmegyek futni. Akkor 1 km-t sem sikerült lefutni és majdnem ott maradtam. :-)  Ez megdöbbentett, nem gondoltam volna, hogy ennyire semmilyen az állóképességem. Így 2 nappal később újra megpróbáltam, akkor az 1 kili talán már összejött, de még mindig nem ment sehogy sem. Az első cél az 5 km volt, majd 10, félmaraton, maraton, mondhatni a szokásos. A motiváció minden esetben, hogy önmagamat győzzem le, de a futás ennél sokkal többet jelent számomra. Egy-egy futásban benne van rengeteg végig nem vitt gondolat, ki nem adott indulat, el nem hangzott kiáltás. A futás, a sport terápia is, hogy mentálisan egy többé-kevésbé egészséges ember legyek. (Teljesen sosem leszek az, hiszem, hogy senki sem normális! :D)
 

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?

Aki kicsit utána olvas, mindenhol azt láthatja, hogy mennyire fontos a törzsizmok erősítése a futáshoz. Valahogy nyáron találkoztam a Facebookon a Träning hirdetésével. Valakinek a beszámolója volt. Milánt úgy jellemezte, hogy tuti halálfej volt a jele az óvodában.  :-)   Az alapján döntöttem úgy, hogy nekem ezt ki kell próbálnom. Akkor viszont a maratonig már nem volt sok hátra és nem akartam a megszokott heti rutintól eltérni, ezért vártam októberig. Az első csoportos óra, amin részt vettem, nagyon kemény volt. Úgy érkeztem, hogy azért egy maratont csak lefutottam 2 hete, nem lesz itt gond. Nos, majdnem sírva távoztam. :-) Ide a futás nagyon kevés. Kb. az az arculcsapás volt, mint amit az első futásom alkalmával kaptam. Ja, mellé olyan izomlázam volt 3 napig, hogy a karjaimat alig bírtam kinyújtani. Az első 2 napon, át tudtam érezni a t-rexek helyzetét. :-) Viszont pont ezek azok a kihívások, amiket szeretek.
 

 

Miért szeretsz nálunk edzeni?

Egyrészt a légkör annyira családias, amit máshol még nem tapasztaltam. Mindenki ismerősként köszönti egymást és van egy kedves szava a másikhoz. Másrészt, ugyan a folyamat másoknak lassúnak tűnhet, de én hétről hétre látom, érzem, hogy egyre erősebb vagyok. Ennek ellenére ritka az olyan edzés, amitől nem lesz másnap izomlázam.


Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?

Erősebb és gyorsabb lettem. De még hosszú az út odáig, ahová el szeretnék jutni.
 

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a  funkcionális edzés mellett?

A futás volt és lesz az elsődleges és kedvenc mozgásformám.