loader
Erős Vali: “Életkortól függetlenül nagyon jó velük együtt edzeni”


Eheti interjúalanyunk, Erős Vali (40+, szakreferens) szervezéssel, egy iroda működésének operatív vezetésével foglalkozik. A munkán kívül örömmel tölti idejét a barátaival, akár csak egy koccintásra, vagy valamilyen esemény (kiállítás, mozi, közös edzés, stb.) kapcsán. A barátai egyben edzőtársai is, a teremből kerültek ki szinte mind.


Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?

Nagyon lusta ember vagyok alapvetően, de kb. 7 éve fedeztem fel a sportot igazán, azon belül is az erősítő jellegű csoportos órákat (egyedül edzeni nem szeretek, a többiek küzdése engem is motivál, húz a jobb teljesítmény felé). Mindig nagyon várom már, hogy indulhassak a terembe. Sokat segít a napi apró vagy nagyobb feszültségek kezelésében is, hogy az esztétikai vonatkozását ne is említsem. Mióta edzek, merek bátrabban öltözködni is.  Fizikailag is többet bírok, jobb az állóképességem a rendszeres edzés óta.
 

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?

A TRX már sok éves szerelem volt, mikor olvastam a “csigás” TRX-ről, a crosscore-ról. Azonnal elkezdtem a fővárosban termet keresni, ahol megismerhetem ezt az eszközt, így találtam a Träningre az AYCM oldalán 2015 novemberében és most már heti háromszor látogatom az edzéseket.
 

Miért szeretsz nálunk edzeni?

A csapattagok nagyon kedvesek és motiválók. Ha nem is bírok annyit és úgy, mint az edzettebb társaim, nem érzem, hogy emiatt diszkriminálva, “kinézve” lennék és ez nagyon fontos a lelkesedés, kedv miatt, hogy szívesen visszajárjak. Az edző, Milán pimaszul fiatal , de rendkívül felkészült szakmailag. Az edzéseinek rendkívüli változatosságán túl számomra nagyon fontos, hogy odafigyel minden mozdulatra, javít, nem hagyja, hogy egy tartás rosszul rögzüljön és ez nagyon sokat számít, akkor meg különösen, ha valaki még nem rendelkezik testtudattal vagy korábbi tapasztalatokkal, mit hogyan kell helyesen végrehajtani.
 

Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?

A TRX teljesen kikerült az életemből, annyira megszerettem a crosscore által végezhető edzéseket. Az eszközből adódó, TRX-nél kicsit másabb edzésmódnak köszönhetően olyan izmokat is erősítek, amiket korábban kevésbé használtam. Minden edzés kihívást jelent pontosan ezen izmok bekapcsolása, erősítése miatt. Az edzőtársak is sokat adtak hozzá, hogy örömmel járjak a Träningbe, mert életkortól függetlenül (van szórás a korosztályok között) nagyon jó velük együtt edzeni, remek közösség, nagyszerű emberekkel. Örülök, hogy a tagja lehetek.


Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a funkcionális edzések mellett?

Cross training-re (köredzés) járok még heti 1-2 alkalommal egy másik teremben, ahogy kijön. Ritkábban eljutok uszodába, esetleg squash terembe, vagy gyorsgyalogolni.