loader
Czilik Ferenc: "Eleinte kiegészítésnek gondoltam a funkcionális edzést, de a Zsirai család mindent vitt"

Czilik Ferenc (56) három éve edz a Träningben, ill. három és fél évtizede dolgozik a Magyar Televízióban stúdiótechnikusként. Eleinte közvetítőkocsival járta az országot, az utóbbi években inkább stúdiókban gyártott műsorok készítésében vesz részt. Elsősorban persze családapa, két gyermek (már nem is olyan kicsik) életét terelgetik a párjával. A sportoláson kívül a természetjárás a hobbija, amit kisebb - nagyobb sikerrel a családdal is művel. Örömét leli még a jó könyvekben, filmekben, zenékben, és a baráti társaságban.

Ismerjétek meg őt jobban!


Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra? 
10 éves koromban kezdtem sportolni, ami kisebb kihagyásokkal végigkíséri az életem, kenuzás, búvárúszás, Tai Chi formájában. Azt gondolom, hogy a sportolás önismeretet, önbizalmat, kitartást, csapatban való gondolkodást, illetve pozitív hozzáállást eredményez. Nem beszélve arról, hogy az egészség megőrzésének, és az öregedés méltóságteljes megélésének legjobb eszköze.

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?
Kedves barátom, és kollégám ajánlása keltette fel a figyelmemet, (külön köszönet Géczy Marcsinak!) szuper ötlet volt! Akkoriban ismerkedtem a kettlebell világával, eleinte kiegészítések gondoltam a funkcionális edzést, de a Zsirai család mindent vitt.

Miért szeretsz nálunk edzeni?
Nyitott, intelligens edzőtársak. (mosolyogva izzadunk) Professzionális, az életmódjukkal példátmutató edzők. És időnként a zene is jó!

Miért szeretsz Eszternél edzeni?
Azt gondolom, hogy szerencsések azok a gyerekek, akiknek Ő tanította a testnevelés fortélyait, és mi is, akiket mérhetetlen derüvel, szakértelemmel, odafigyeléssel zsigerel ki minden edzésen, tolatómedve felkiáltással. Az a mosoly, azok az ajándékok, ugye nem kell részleteznem? Kivételes a kisugárzása, egyénisége!

Miért szeretsz Milánnál edzeni?
Igazi kuriózum a sportoktatásban. Nincs két egyforma edzés, a sémák folyamatos változtatásával, a különböző izomcsoportok, külön és mégis egyenletes terhelésével biztosítja az erő és az állóképesség növelését. Plussz precíz (akárcsak Eszti), ami által talán még én is megtanulom pontosan, és sérülésmentessen végezni a gyakorlatokat.

Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?
Jól érzem magam a bőrömben!

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a funkcionális edzés mellett?
A legtöbb örömet a túrázás jelenti. Legyen hátizsákos, evezős, bringa, egy vagy több napos. Tengerparton a szabadtüdős búvárkodás. A Tai Chi is az életem része marad. A kettlebellel is vannak céljaim, illetve az úszás örök szerelem.