loader
Bemutatkozik új tränerünk, Marton Eszter


Új szakemberrel bővült a Träning edzői gárdája. Marton Eszter 2013-ban végzett a Testnevelési Egyetem testnevelő-gyógytestnevelő szakán. Gyermekkorában versenyszerűen atletizált, többszörös korosztályos válogatott volt hármasugrásban.

 

Versenyeredményei:

2006 Hármasugrás Junior Országos Bajnokság 1. hely

2006 U20-as nemzeti válogatott

2009 Főiskolai Bajnokság 1.hely

 

A sport mára már csak hobbi, de jelenleg is testnevelő tanárként dolgozik, emellett pedig a Träningben szeretné szakmai tudását a vendégek számára átadni.

 

Miért a testnevelő/gyógytestnevelő pályát választottad?

A sport már kiskoromtól kezdve az életem része volt, édesapám testnevelő tanár és atlétika szakedző, a testvérem is a TF-en tanult, így számomra nem volt kérdés, hogy én is ezen a területen szeretnék elhelyezkedni.

 

Hol tanítasz?

A 12. kerületi Fekete István Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI-ben tanítok testnevelést, úszást. Sajátos nevelési igényű tanulók járnak ide.

 

Mikor és miért kezdtél el atletizálni?

Nem tudnám pontosan megmondani, hogy mikor kezdtem el atletizálni. Édesapám atléta szakedző, amikor kicsi voltam sokszor elvitt engem és a testvéremet edzésre, ahol először leginkább csak játszottam, homokvárat építettem az ugrógödörbe, majd fokozatosan elkezdtem én is részt venni az edzéseken. Komolyabban 10-12 évesen kezdtem el edzeni.
 

Melyik sporteredményedre vagy a legbüszkébb?

2006-ban megnyertem a fedettpályás és a szabadtéri országos bajnokságot junior kategóriában, valamint a diákolimpiát hármasugrásban. Erre a három eredményemre vagyok a legbüszkébb.

 

Ki a kedvenc sportolód (ha van)?

Jelenleg nincs kedvenc sportolóm, régebben Carolina Klüft, svéd hétpróbázó volt.

 

Augusztusban csatlakoztál a Träning edzői csapatához. Miért a Träninget választottad?

A Träning egy jól felszerelt edzőterem, ahol minden adott ahhoz, hogy változatos, színvonalas órákat lehessen tartani. Szép, tiszta, igényes, barátságos környezet, ahova csupa jófej emberek járnak edzeni. A Zsirai testvérek profik, látszik, hogy szeretik amit csinálnak, szakmailag rengeteget lehet tőlük tanulni.
 

Mit gondolsz, edzőként mi a legfőbb erősséged?

Igyekszem az óráimra jól felkészülni, olyan edzéstervet összeállítani, ami minden izomcsoportot jól megdolgoztat. Lelkiismeretes és kitartó vagyok.
 

Mit csinálsz szívesen a szabadidődben?

Szeretek kirándulni, biciklizni, falat mászni, evezni, valamint olvasni (sci-fi, fantasy), sorozatot nézni és fotózni.
 

Kedvenc zene/zenész?

Nincs különösebben kedvenc zenészem, zenekarom, inkább mindig aktuális kedvenc zeneszámaim vannak. Most leginkább Bea Miller: Playground, Alec Benjamin: Devil Doesn’t Bargain, Placebo: Running Up That Hill számokat szoktam hallgatni.