loader
Aba Attila: "Egy ideje már a träninghez igazítom a naptáramat!"

Aba Attila (39) tervező mérnök, oktató és kutató. Szereti a változatosságot és a kihívásokat, nem csak a szakmai életben, de a sport terén is. A Träning úgy lett stabil pont az életében, hogy a változatosságról sem kellett lemondania.
 

 

Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra? 

Valamit mindig mozogtam, volt focis, atlétikás és túrázós korszakom is. A sportolás azon túl, hogy formában tart és kezeli az ülőmunka káros hatásait, számomra lehetőséget ad énidőre és társasági életre is.

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?

Az első träning edzésem előtt egy időben jártam egyedül edzőterembe, később próbálkoztam csoportos TRX és kettlebell alapú órákkal, de egyiknél sem tudtam hosszútávon elköteleződni. Korábban ráadásul nem találtunk olyan mozgásformát feleségemmel, amit mindketten ugyanolyan lelkesen csinálunk. A träningre az óbudai helyszín, és a szimpatikus bemutatkozás miatt esett a választás.

Miért szeretsz nálunk edzeni?

A gyakorlatok nem csak változatosak, hanem teljeskörű fejlődést biztosítanak: az állóképesség, az izomerő és az egyensúlyérzék fejlesztése mellett jut figyelem és idő a mozgástartomány növelésre, és rendes nyújtásra is. Esztereken és Milánon kívül a társaság is nagyon jó, motiváló és vidám emberek járnak ide, miközben mindenkire jut figyelem.



Miért szeretsz Eszternél edzeni?

Eszternél jellemzően magasabb pulzustartományban zajlik egy óra, ami számomra nagy kihívást jelent. „Népszerű” ajándékai pedig mindig bizonyítják, hogy a holtpont után is van még bennem energia!

Miért szeretsz Milánnál edzeni?

Milán következetessége és precizitása ragadós, kíméletlensége edzésközben fáj, de a végén mindig megköszönöm! Triatlonos múltja miatt tudja, mi kell a futóknak!

Miért szeretsz Marton Eszternél edzeni?
Marton Eszternél nincs se ajándék, se meglepetés, csak kiszámíthatóan kemény edzés!

 

Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?

Soha mozgásformát ilyen kitartóan még nem űztem. Egy ideje már a träninghez igazítom a naptáramat! Ha olykor ki kell hagyjak alkalmakat, mindig hiányzik az edzéssel járó jóleső fáradtság.

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a funkcionális edzés mellett?

Futok, egyedül inkább síkon, társaságban pedig terepen. Utóbbihoz rendkívül hasznos a träningben fejlesztett core-izomzat.