Vivicitta élménybeszámoló

By 2016-04-18Blog, Hírek

Vasárnap rendezték a 31. Telekom Vivicitta Városvédő Futást. Triatlonversenyző létemre szinte biztos volt az indulás, mivel ez egy nagyon jó lehetőség a felkészülésre. Sajnos az időbeosztásomba kevés edzés fér bele, és ha belefér, akkor is csak az egyéni küzdés a délelőtti és a délutáni Träninges elfoglaltságaim között. Mindenképpen 7 km-t akartam futni, mivel a nyári triatlonversenyekre ez egy remek felkészítő táv.
A Träninges csapatból rengetegen csatlakoztak, ami nagy örömmel töltött el. Összesen húszan vettünk részt a megmérettetésen, van, aki céges csapatban, van, aki träningesként. Voltak tőlünk olyan versenyzők, akik életükben először teljesítették az adott távot, de olyanok is, akik egyéni legjobb eredményt értek el.

A verseny:
Az első zónából, közvetlen a rajtvonal mögül indultam, így az atléták között találtam magam rögtön pár méter után. Voltak fiatalok, idősebbek, lányok, fiúk. Elég nagy tempóval kezdtünk, de szerencsére bírtam én is. Az első bolyban 3-4 futó lépett el tőlünk, így mi voltunk az üldözők. Rettentően nagy szél fújt a rakparton, így kénytelenek voltunk egymásnak segíteni a verseny során váltott vezetéssel, ami nagyon jól működött. Végül 26:42-es idővel a 6. helyen végeztem a mezőnyben a 7 km-es futamon, ahol 1739 résztvevő volt. A két napos rendezvényen pedig mintegy 30 000 ember vett részt.

Edzőként és versenyzőként is másképp látom a versenyeket. Versenyzői tapasztalatom elég sok van, melyet át tudok adni a nálam felkészülőknek, ill. én is sok hasznát veszem ezeknek egy-egy versenyen.

Büszkén mondhatom, hogy az edzői munkám is kezd beérni, mivel mindenki nagyon jól teljesített a különböző távokon. Örömmel tölt el, hogy egyre több futóm van, és egyre többen bíznak bennem és a futótechnikai keresztedzéseimben, annak ellenére, hogy a boltban, ha rám néznek, még csak személyi igazolvánnyal vehetek citromos sört. 🙂

Remek, jó hangulatú versenynapon vagyunk túl. Jó volt ezt látni, hogy Budapesten és az egész országban ennyire népszerű a futás. Mi sem állunk meg, folytatjuk a felkészülést, és készülünk a következő versenyekre!

Nagy hajrá a Träning csapatának!