Chezjeanne: Sárgadinnyés csirkesaláta

By 2017-06-28Egyéb

Az utóbbi napokban mintha kicsit meleg lenne. Nem szívesen kapcsolom be a sütőt hosszú időre, ráadásul az időm is vészesen megfogyatkozott. (Elkezdtem húzni az igát abban az ágazatban, amibe kb. egy éve próbálok bevergődni. Még ringyrongy törpének érzem magam, ki tudja meddig, de most legyetek szívesek szorítsatok azért, hogy a próbaidő alatt ki ne penderítsenek.) Szóval főleg hidegen is fogyasztható, gyorsan elkészíthető ételek lesznek terítéken, mint például ez is.

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • só, citrombors
  • 1 édeskömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kevés olaj
  • 1 kisebb sárgadinnye
  • 20 mentalevél
  • 15 bazsalikom levél
  • kevés friss koriander
  • 1 kupaknyi kókuszecet (vagy almaecet, fehérborecet)
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra, légkevrésre kapcsolom. A csirkemellet olajozom, sózom, citromborsozom, és kb. 35-40 perc alatt készre sütöm. Közben az édesköményt felszeletelem, kis olajon puhára dinsztelem. Dobok mellé 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom. A sárgadinnyét felkockázom, a friss zöldfűszereket felaprítom. Amikor a csirke megsült és kihült, az egészet összekeverem, és átforgatom az ecettel és mézzel.

 

Mózes Johanna, vendégszerző