Chezjeanne: Fügefalat

By 2017-09-20Egyéb

Idén valahogy eddig elkerült az érett füge, de most lecsaptam rá.
Tavaly nyár végén grillen csináltam ugyanezt, most csak serpenyőben sikerült, de nagyon gyors és nagyon finom, vendégvárónak is szuper.

Hozzávalók:

  • érett füge
  • egy csepp olaj
  • méz
  • kék sajt (kecskesajttal sokkal jobb)
  • csilipehely

Elkészítés:

A fügéket félbe vágom egy nagyon éles késsel, hogy ne nyomódjanak össze vágás közben. A sajtot vékonyan szeletelem, és akkora darabkákra vágom, hogy a fügék tetején elférjenek. Teflonos serpenyőben egy csepp olajon a fügék vágott felét karamellizálom pár perc alatt. Amikor kikerülnek a serpenyőből, rögtön rárakom a sajtot, hogy ráolvadjon. Amikor kicsit meghűlt, mézet csorgatok rá, és csilipelyhet őrölök a tetejükre.

 

Mózes Johanna, vendégszerző