loader
Varga Petronella: "A testem szinte ordít egy jó kis funkcionális "meghalás"-ért"Varga Petronella (39), műsorszerkesztő. Áprilisban lesz egy éve, hogy belépett a Träningbe. Ismerjétek meg Petrát jobban!

 

Mivel foglalkozol, mit csinálsz szívesen?
TV-s szerkesztőként dolgozom. Élvezem a csapatmunkát és az élő adás okozta izgalmakat. A szívem csücske azonban a filmek és a filmezés. Egy szimpla nyaralás alkalmával is inkább vicces videóklipet készítünk, agyonfilterezett szelfik helyett. De nagyon szeretek sütni-főzni is. Előfordult, hogy a két hobbiból épp egy főzős vidó született.

Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?
Gyerekkoromban folyton az asztal körül kergettek: tanulni, tanulni! Így aztán a sport és én valahogy sosem kereszteztük egymás útjait. Lassan egy éve viszont arra eszméltem, hogy a naptáramba előbb bekerülnek az edzési időpontok, mint bármi egyéb. Sőt! Az edzések mellett egyre gyakrabban kocogni is elmegyek. Azóta határozottan jobb a közérzetem és sokkal hatékonyabban tudok kikapcsolódni a munkahelyi stressz után. Több órányi monitor előtt görnyedéstől a testem szinte ordít egy jó kis funkcionális "meghalás"-ért. Sőt! Ha el tudok menni egy reggeli edzésre, akkor az egész napi hajtást sokkal jobban bírom.

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?
Már fájt minden mindenhol, vacakul aludtam, a puszta létezés is nyűg volt. Tudtam, hogy ez így nem mehet tovább, ezen változtatni kell. Ekkor láttam meg a plakátokat a munkahelyemen a Träning csoportos edzéseiről. A fotón épp egy néni feszült azon a plafonról lógó izén. Gondoltam, mi bajom lehet. Kipróbálom, max' majd én is így fogok lógni. Azóta viszont "függő" lettem.


Miért szeretsz nálunk edzeni?
Mert fáj minden és mindenhol! Kemények az edzések, de szuperül átmozgatnak. Alkalomról alkalomra van sikerélményem, sokat lehet fejlődni. Jók a zenék, nagyon barátságos és kedves mindenki. Egy olyan valakinek mint én, aki sosem sportolt, nagy jó érzés megélni, hogy milyen csapatban edzeni. Itt közösen sírunk-nevetünk, de leginkább sírva nevetünk.

Miért szeretsz Eszternél edzeni?
Egy húzós nap után belépve a Träning-be meglátom Eszter fültől fülig érő mosolyát, az összes nyűgömről megfeledkezem. Egyből meghozza a kedvem az edzéshez. Még akkor is, amikor néhány perc elteltével ugyanezzel a széles mosollyal közli: tolató medve! Kiváló a humora, nagyon jól motivál. Ízig-vérig TANÁR alkat a szó legnemesebb értelmében, csupa nagybetűvel.

Miért szeretsz Milánnál edzeni?
Bírom, amint könnyed zergeként pattan egyik állomásról a másikra köredzéseknél, ahogy a gyakorlatokat bemutatja. Olyan egyszerűnek tűnik, de mire oda jutok, megmozdulni is alig bírok. Viszont sosem hagy egymagamban bénázni, vagy ellustulni. Rengeteget segít, sokat lehet egy edzés alatt is fejlődni nála. Humorért neki sem kell a fenti balettba felugrania. Nála is vigyorogva pusztulunk meg a végére.

Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?
Az eddig teljesen elképzelhetetlent: része lett az életemnek a rendszeres mozgás. Amiről eddig azt hittem képtelen lennék megtenni, - például a szabadnapomon edzés vagy kocogás miatt reggel felkelni - az mára sokkal inkább motiváció. Megértettem, ha megteszem akkor sokkal több energiám lesz minden másra.

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a funkcionális edzés mellett?
Elkezdtem kocogni. Igaz, még nem megy egyhuzamban a szigetkör, de már elhiszem magamról, hogy sikerülni fog. A bringát is sokkal gyakrabban veszem elő, egyszerűen azért, mert beláttam sokkal jobban esik azzal közlekedni, mint mindenhova autózni. Apró dolgok, de nekem mégis rengeteg változást és változtatást jelent a mindennapokban.