loader
Szász Kitti freestyle foci világbajnok a Träninggel készül a jövő évre

Szász Kitti négyszeres freestyle foci világbajnok, egyszeres európa-bajnok. 2008 óta freestylozik. Ezalatt az idő alatt több mint 30 különböző országban járt és rúgta együtt a labdát olyanokkal, mint Ronaldinho, Neymar, Lucas Moura, Vettel vagy Ricciardo, de találkozott már Pep Guardiolával, Inzaghival, Materrazzival és Cannavaroval is. A magyarországi freestyle futball hivatalos képviselője: https://www.facebook.com/freestylefocimagyarorszag

 


Kittivel közel fél éve dolgozunk együtt személyi edzés keretében. A közös munka még az edzőteremben kezdődött, a kijárási korlátozás alatt pedig online folytatódik.

Kittit edzési szokásairól és a koronavírus okozta helyzetről kérdeztük.

Mennyit és hogyan edzel egy héten?
Teljesen változó és nagyban függ a fellépéseimtől is, amelyek jelenleg nincsenek, így sok idő jut a gyakorlásra. Napi egyszer, de inkább kétszer edzem. Ezek között nemcsak labdázás, de erősítés, nyújtás és gyógytorna is van.

 A freestyle foci előtt sportoltál-e, ha igen, mit? Hogyan került az életedbe a freestyle foci?
A freestyle foci előtt  9 évet karatéztam. Az egyesület sajnos feloszlott, így sport nélkül maradtam pár hónapra, de aztán láttam a YouTube-on egy - azóta már legendás - videót, ahol egy marokkói srác trükközött egy focilabdával. Nagyon megtetszett, és elkezdtem én is.

Miért a Träninget választottad?
Szimpatikus volt a honlap, és a lakóhelyemhez is közel volt.

Milyen változást hozott a szakmai munkádban a Träning?
Heti egyszer járok általános kondíciófejlesztés és sérülésmegelőzés céljából, így a változás igazából maga a stabilitás: örülök, hogy egyben van a testem, és készen áll az eddigieknél is nehezebb trükkökre.

Hogyan változtatta meg a koronavírus járvány, a kijárási korlátozás az edzési szokásaidat?
Szerencsére az edzéseimet nem befolyásolta, azonban a megélhetésemet biztosító fellépéseket teljesen elsöpörte. Most a megtakarításomból élek, és az eddiginél is keményebben edzem. Erre a célra egyébként egy garázst bérlek, ami most a járvány idején különösen jól jön.

Hogy látod, mikor tudsz újra versenyezni?
Kétlem, hogy ebben az évben lesznek élő versenyek, maximum online, így én inkább a jövő évet tervezem már és arra készülök.
Emellett a a freestyle futball magyarországi képviselőjeként azon dolgozom, hogy a közösséget összetartsam, és ezekhez folyamatos találkozókat és versenyeket szervezek, amelyet a járvány szintén megnehezít, de próbáljuk ezeket mi is online lebonyolítani.