loader
Mészáros Gábor: A példaképMészáros Gábor
69 évesen példamutató hozzáállással és kitartással edz nálunk. Jelenléte edzéseinken és közösségi programjainkon egyértelműen jelzi, hogy az aktív és sportos élet nem kor kérdése. Fogadjátok szeretettel a vele készített interjúnkat.
 

Mivel foglalkozol, mit csinálsz szívesen?
Nyugdíjas vagyok és még ügyvezető igazgató, egyébként gépészmérnök.
Amúgy nyáron nyaralok, télen telelek. Egy sikeres evezős magyar hölgy könyvének címe volt: “Vizek szabadja lettem”. Azt hiszem én is az vagyok, vizek szabadja. Szeretek úszni, windszörfözni, vitorlázni. Utóbbi években vitorlás versenyezni. Általában amit csinálok, azt azért csinálom mert szeretem, ezért jó nyuggernek lenni, kevesebb a kötelezettség, több a szabad választás.
 

Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?
Fő szerepet játszik, de kérdés mi a fő, mi a szerep, és mit játszik. Szóval ez nagyon viszonylagos. És mi a sport? Nekem biztos nem az, hogy vasárnap a TV-ben megnézek egy meccset. Mozgok, hogy mozoghassak.
 

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?
Decemberben kerestem edzés lehetőséget, síelésre készülendő. Nálatok volt sí szimulátor. Megvolt a jó síelés, de itt ragadtam.
 

Miért szeretsz nálunk edzeni?
Nagyon hitelesek az edzők, és jó arcok az edzettek.
 

Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?
Izomlázat biztosan. Aztán kihívást. Őszintén, csak a 60-75 %-át tudom korrekten végezni a gyakorlatoknak, de szeretném ezt 61-76 %-ra fejleszteni.
 

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a CrossCore mellett?
A vitorlázásról sokaknak az a kép jut eszébe, hogy csinos bikinis lányok készítik a koktélt a kormányosnak. Nos, ez nekem sincs ellenemre, mégsem tartom jellemzőnek tevékenységemre április elejétől október végéig. Inkább a természet hajtóerejével való nyargalás örömét keresem élvezni a vízen úgy, hogy vannak játszótársaim, akik előbbre akarnak jutni mint én, és én is, mint ők. Ez a tevékenység fizikai erőkifejtést, szellemi kitartást, testi rugalmasságot, jó egyensúlyérzéket, szuper kondíciót, és rengeteg más tehetséget kíván, amikre gyúrok nálatok.