loader
Mélypataki Réka: "Mintha tényleg egy családba érkeznél"

 

Mélypataki Réka (38) 2017 novemberében érkezett hozzánk. Gyermekkorában versenyszerűen úszott, aztán hobbi futó lett, majd 6 lefutott maraton után új célokat keresett, és ekkor döntötte el, hogy Ironman lesz. 2018-ban az olimpiai  és hosszútávú OB-n is előkelő 2. helyezést szerzett amatőr kategóriában.
 

Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?

Gyerekkorom óta sportolok, amit a szüleimnek köszönhetek, akik 5 évesen levittek az uszodába. A versenyszerű úszást 12 évvel később felváltotta a hobbiszerű futás. Talán nem is volt olyan időszaka az életemnek, amikor ne lett volna jelen a mozgás. A sport ad rendszert az életemnek, el sem tudnám képzelni nélküle. Másfél éve, amikor már túl voltam 6 lefutott maratonon, újabb célt keresve találtam rá a triatlonra, és rögtön a hosszútáv (3,8 km úszás, 180 km kerékpár, 42 km futás) teljesítését tűztem ki célul. Ironman akartam lenni. A cél az odavezető út alatt megváltozott, már nem “csak” Ironmanné akartam válni, hanem triatlonistává. Az első szezonom parádésan sikerült, számtalan távon és versenyen indultam, és sikerült egy álombeli idővel teljesítenem a hosszútávot is.


Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?

Az elért eredmények ellenére vagy pont azért, nem állok meg, már az idei év fő versenyeire megkezdtük a felkészülést, sőt egész hosszú távú céljaim is vannak ebben a sportban. Az edzőm javaslatára az idei alapozásban kulcsszerepet kapott az erősítés, mert a triatlonban az erős törzsizmok elengedhetetlenek.
A Träningről és Milánról triatlonos körökből hallottam először, és az Instagramon feltűnő képek és videók győztek meg arról, hogy itt a helyem.


Miért szeretsz nálunk edzeni?

November óta járok heti kétszer és imádom a belehalok érzést, amit az edzések közben érzek. Szeretem az óráról órára feltűnő ismerős arcokat, mintha tényleg egy “családba” érkeznél. Elismerem Milán profizmusát, ahogy az edzéseket összeállítja és levezényli.

Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?

Már most érzek változást a fizikumomban, pedig a rendszeres edzés hosszútávú hatásaiban hiszek. Bár van, hogy egy esti träning után, másnap az uszodában nem bírom kiemelni a karom a vízből, mégis egyre erősebbnek érzem és látom! a karjaimat. Az is a träning eredménye, hogy az egyre hosszabb görgőzéseim során sem fájdul meg a hátam vagy a vállam.

 

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a funkcionális edzés mellett?

Ha épp nem a triatlonra alapoznék és lenne időm, akkor síelnék is, mert imádok.