loader
Kovács Gyuri: "A függőség online formában is függőség"


 

Kovács Gyuri (50) a médiában dolgozik kábé 30 éve, volt úgy, hogy egyszerre két rádióban, TV-ben rontotta a levegőt. Mára már csak egy maradt, az MTVA-ban műsorinformatikus. Adáslebonyolító szoftvereket, műszaki cuccokat és felhasználókat menedzsel. Szabadidejében imád koncertre járni, sörözni a barátaival, zenét hallgatni. Szereti a jó whiskyt, az autóversenyeket.


Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?
Nyolc éve kezdtem el futni. Meguntam, hogy olyan igazi IT-s vagyok, akin van +20kg, magas a vérnyomása, semmit nem mozog. A futás teljesen megváltoztatta az életem. Ledobtam a kilókat, sokkal jobban érzem magam és nagyon sok barátot szereztem.

Hogyan változtatta meg a koronavírus járvány, a kijárási korlátozás/ a sportolási szokásaidat?
Sajnos kevesebbet tudok így futni. Ha ki is megyek (Margitsziget, Hármashatárhegy), akkor egyedül vagy esetleg még egy futótárssal és kellő távolságra egymástól. A vírus miatt most nincs Illegal Träning Futóklub-os kocogás, ernyesztés sem.

Miért döntöttél úgy, hogy csatlakozol a Träning LIVE csoportos edzésekhez?
Szinte napra pontosan 4 éve csatlakoztam a Träning családhoz, az életem része lett. Látom a fejlődést magamon és a Träning-en is. Amikor bezárt a terem (túltettük magunkat az első sokkon, letöröltük a könnycseppeket) és elindult az online edzés egy pillanatig nem volt kérdés, hogy csinálom tovább az edzéseket ilyen formában is. A függőség online formában is függőség.

Miért szeretsz Träning LIVE edzésekre járni?
Azért, mert bitang kemény. Minimális eszközökkel, szinte csak erőnléti, erősítő edzések..... brutál gyilok. Amikor újra kinyit a terem, annyira ki leszünk pattintva , hogy mindent széttépünk. Van 1-2 nagyon gyakorlati előnye is..... nem kell utazni, öltözni. De azért sokkal jobb a teremben együtt izzadni és edzés előtt-után kicsit partyzni a többiekkel.