loader
Erdei Dóri: “A CrossCore előtt mindenki egyenlő”


Erdei Dórinál elszántabb emberrel ritkán találkozni. Megállás nélkül edz, fut, úszni tanul. Dóri számára a sport az élet egyik természetes összetevője, örökmozgónak vallja magát. Ha tehetné, csak sporttal foglalkozna. Dórinak emellett igen hálásak vagyunk, hogy ötleteivel, törekvéseivel segíti a Träning fejlődését.

Figyelem, érdekes interjú következik!
 

Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?
A sport gyerekkorom óta meghatározó része az életemnek, ugyan más és más formában volt jelen (tánc, kerékpározás, futás), de mindig ficeregtem valamit valahol. A sportolásban több dolog is motivál. Az egészségem megőrzése, megóvása, mindennapi stressz- és feszültségoldás, teljesítés, a versenyszellem kielégítése, megismerni, feszegetni és átlépni saját határaimat, formálni a személyiségemet és a testemet egyaránt. Továbbá évek óta segít a táplálkozásomban is. Ha nem sportolok, nem tudok megfelelő mennyiséget enni, a rengeteg mozgás viszont rákényszerít a kalóriabevitelre. Évekig képtelen voltam egy elfogadható testsúlyra hízni, így nem maradt más megoldás, mint a sport segítségével izomból megoldani. smiley A sportnak köszönhetően igazán jó, mély barátságok szövődtek, szövődnek, talán ez a legnagyobb értéke az egésznek. Végül, de nem utolsó sorban sajnos az én munkahelyi karrierem nem alakult túl jól, így amit ott nem kapok meg, azt a sportban próbálom elérni. Itt nem függök mások véleményétől, értékelésétől, csak és kizárólag a saját befektetett munkámon múlik, hogy mit érek el, meddig jutok, ha pedig valahova eljutok, azt a sporttársak elismerik, értékelik és ez igazán jó érzés.
 

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk?
A futás miatt elég egyoldalúvá vált a mozgásom, emiatt régóta kerestem kiegészítő erősítő edzést. Aztán kb. 2 évvel ezelőtt egy futóverseny végén belebotlottam a CrossCore standjába. Emlékszem, épp vihar közelgett, így sietnem kellett volna, de mégis visszafordultam és kipróbáltam, nem bántam meg. Utánanéztem, hol van terem Budapesten, hogyan tudok részt venni az órán. Így lettem 2014. augusztus eleje óta (CrossCore-on) függő. smiley
 

Miért minket választottál?
Már rögtön az első óra után úgy éreztem, megtaláltam azt az erősítő mozgásformát, amit mindig is kerestem. A konditermes súlyzózások nem nekem valók. Itt Milán az első pillanattól kezdve meggyőzött a szakmai hitelességéről és emberi értékeiről, profi, pontosan tudja, mit miért csináltat, előre felkészül az órákra, amik kreatívak, változatosak, de ha ad hoc kell feladatot kitalálnia, akkor is mindig jó dolog sül ki belőle, segít, figyel a gyakorlatok helyes kivitelezésére, javítja a hibákat, figyelembe veszi az esetleges meglévő sérüléseket. Ritka manapság az ilyen lelkiismeretes edző, akinek valóban szívügye az, amit csinál. Nem utolsó sorban jó helyen van a terem, tiszta, kulturált öltözővel, zuhanyzóval, zárható szekrényekkel felszerelve, a bérlet is megfizethető, akár SZÉP kártyával is, ez is szempont volt.
 

Miért szeretsz a Träningben edzeni?
Mert pont azt kapom, amire szükségem van. Kemény, változatos edzés (mindenki a saját edzettségi szintjén tudja végezni a feladatokat), jó hangulatban, remek közösségben. Ide nem a „heti divat” miatt járnak az emberek, nem néznek ki senkit sem a külseje, sem az anyagi helyzete, sem semmi más miatt, a CrossCore előtt mindenki egyenlő. Bár mindenki másért van ott, de mégis ugyanazért.
 

Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?
Lett karizmom, ami soha nem volt. smiley Megerősödött a törzsizomzatom. Jobban érzem magamat a bőrömben, elégedettebb vagyok a külsőmmel. Továbbá nekik köszönhetem, hogy rátaláltam azokra az emberekre, akik segítenek legyőzni a vízfélelmemet, amiért nem lehetek elég hálás. 
                                                                                 

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a funkcionális edzések mellett?

Terepfutás, túrázás, kerékpározás. Illetve pár hónapja a Fradi triatlon szakosztály edzéseire is járok, úszni tanulok. A fent említett vízfélelmem miatt ez életem egyik legnagyobb kihívása. Ennek kapcsán üzenném mindenkinek, hogy sohasem késő szembenézni a félelmeinkkel, gátlásainkkal, kapcsolódjanak azok bármihez is. Ha valamit szeretnél, akarsz, változtatnál, ne tartson vissza a „mit gondolnak majd mások” vagy „mi lesz, ha”. Ne halogasd, vágj bele, kezdd el még ma, ha mással nem, egy döntéssel! És ha a választás Milánra és a CrossCore-ra esne, biztosan nem fogsz csalódni. smiley
 

Fotó: Diéta és Fitnesz