loader
Éder Mónika: “Ha csak fele ilyen jók lettek volna a tesiórák, mint a Träningben az edzések, ez egy sokkal jobb világ lenne”

 

Éder Mónika (27) médiatervezéssel foglalkozik. Pár hónapja jött le hozzánk edzeni, lelkes futó és most már lelkes träningező is. Ismerjétek meg őt jobban!
 

Mivel foglalkozol, mit csinálsz szívesen?
Médiatervezéssel foglalkozom a munkahelyemen és egy kicsit hobbi szinten is. Igyekszem az időmet minél hatékonyabban beosztani, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy vagy kora reggel, vagy este edzek. Mivel elég sokat közlekedek, a holtidőben sokat olvasok, de amint jön a jó idő, sokat bringázom is (amióta Budapesten élek sokszor dolgozni is bringával járok). Az edzéseimet próbálom úgy alakítani, hogy az minimális alkalmazkodást jelentsen a környezetem számára (pl.: baráti programokat csak ritkán mondok le edzésre hivatkozva, inkább felkelek 2 órával hamarabb, hogy lenyomjam, amit aznapra terveztem, vagy akkor futok). Tiszteletben tartom azt, hogy a sportos életmód számomra egy választás, a környezetem számára azonban kényszer is lehet, ezért igyekszem úgy alakítani, hogy mindenki más is úgy gazdálkodjon az idejével, ahogy neki tetszik. Ez a minimum, ha már nekem ez megadatott. smiley
 

Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?
Szerencsére nem igényel különösebb erőfeszítést, hogy sportoljak, mert hosszú ideje az életem része. Fizikailag és mentálisan is szükségem van arra, hogy valami nagyon mást csináljak, mint a nap nagy részében, ezért amikor csak tehetem futócipőt húzok és kimegyek a szabad ég alá. Az utóbbi időben igyekszem az időmhöz és képességeimhez mérten tudatosabbá tenni az edzéseimet, ezért is jelentkeztem be először a Träningbe, egy ultratávú verseny felkészülési időszakában.

 

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?
A terepversenyre történő erőteljesebb felkészülés és a téli alapozáshoz jó ötletnek tűnt egy futást kiegészítő sport, ami olyan izomcsoportokat is megmozgat, amit a futás nem tud, de segíti a normálisabb testfelépítést. Főként Óbudán kerestem a lakhelyemből adódóan. Száva Kingánál láttam anno, hogy ő is járt a Träningben még a kiköltözése előtt, ezért tettem egy próbát a Perc utcában több hónappal ezelőtt.
 

Miért szeretsz nálunk edzeni?
Mert nem olyan, mint egy hagyományos, sokszor alibizős,tingli-tangli csoportos edzés. Itt tényleg odafigyelnek edzők (Eszter és Milán) mindenkire, valamint a csapat többi tagja is segít, ha nem egészen úgy csinálod a gyakorlatokat, mint ahogy kellene. Úgy gondolom, hogy a Träning nem csak versenysportolók számára tökéletes hely a felkészülésben, hanem olyan embereknek is jó választás, akik szeretnének egy kicsit jobban odafigyelni magukra és fejleszteni az állóképességüket.
A Träning sokkal több egy edzőteremnél. Egy olyan hely, ahol a komoly sportemberek mellett az alkalmi mozgást igénylők is elférnek egymás zavarása nélkül úgy, hogy mégis egy kisebb közösséggé is formálódnak.
 

Miért szeretsz Eszternél edzeni?
Mert egyértelműen a legjobb női edző, aki képes arra, hogy ne csak nőket träningezzen, hanem a srácok is fejüket hajtva követik az utasításait.
 

Miért szeretsz Milánnál edzeni?
Milán nagyon figyelmes, precíz és türelmes. Jól veszi a poénokat, tud motiválni, így az edzéseken nem jellemző, hogy szigorú “edzés-hangulat” lenne, mégis rendesen csinálja mindenki a feladatokat. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy néha ne kívánnék +30 mp szünetet a gyakorlatok között! Annyit azért fontosnak tartok megjegyezni, hogyha anno csak fele ilyen jók lettek volna a tesiórák, mint a Träningben az edzések, ez egy sokkal jobb világ lenne. smiley
 

Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?
Erősödöm!!!!!! Emellett végre van egy hely, ahova szívesen vonszolom el magam még egy reggeli futás és a napi meló után is.
 

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a CrossCore mellett?
Futok (szívem szerint inkább terepen), jó időben bringázom, néha úszni is elmegyek és már träningezek is.